torstai 28. lokakuuta 2010

Ensimmäinen oppitunti koirakkona ohi

Ilta oli täynnä Akun räjähtävää energiaa :) poika osasi sen suunnata kuitenkin oikein ja tehtävät menivät mainiosti. Kaikki ryhmämme koirakot olivat hyvin tasaisia, minkä vuoksi pääsemme etenemään kurssilla hyvää tahtia.

Tänään tunnilla harjoiteltiinkin hyppyesteitä, putkea ja keppejä. Ohjelma oli siis vähän eri kuin ennakkoon olin odottanut. Hypyt menivät Akulta hyvin, koska niitä on harjoiteltu jo kotona paljon. Tunnilla käytiin hyppyeste läpi luoksetulon, ohjaamisen ja lähettämisen kautta. Koirakollamme kaikki meni kerralla oikein, mutta ensi viikolla ajttelin kuitenkin harjoitella Akun kanssa hyppyjä systemaattisemmin, jotta käsky saadaan varmaksi.

Putki oli tällä kertaa lyhyenä ja suorana. Aku ei ole aikaisemmin putkea mennytkään, mutta iloisesti rymisti läpi. Putkea harjoiteltiin aluksi niin, että koira istui putken toisessa päässä ja omistaja katsoi putken vastakkaisesta päästä ja kutsui komennolla "putki". Kun yritin lähettää Akua putkeen se meinasi lähteä juoksemaan putken vierestä, jolloin nakkasin namun putkeen. ÄLKÄÄ TEHKÖ ITSE KOSKAAN NIIN :) Aku nimittäin jäi pyörimään putkeen ja etsimään namua. Löydettyään suupalan Aku tuli loppuun. Seuraavalla lähetys kerralla osoitin vain putkea ja Aku ryntäsi automaattisesti putkeen. Juoksin toiseen päähän vastaan. Aku kuitenkin palasi lähtö päästä ulos, koska ei ollut löytänytkään namua (ei niin sillä tällä kertaa en sitä putkeen nakannut). Kutsuin Akua putken lopusta ja poika ryntäsi takaisin putkeen ja tuli läpi. Tämän siis opin, että namuja ei heitellä putkeen, vaan mieluummin jätetään putken loppu päähän odottamaan koiraa putkesta.

Kepit menivät hyvin Akun seuratessa käteni mukana. Poika oli niin ahneella päällä, että menoa ei haitannut vaikka namu minulta putosi. Aku vain jatkoi käteni seuraamista ja lopussa super nopeasti uusi namu taskusta :)

Perjantai eli huominen onkin Akulla vapaapäivä, eikä huomenna siis harjoitella. Lauantaina aloitamme taas harjoittelun ensi viikon tuntia varten. Nyt minun täytyy lähteä valmistautumaan huomiseen tenttiini :)

1 kommentti:

Mike kirjoitti...

Hyvä, hyvä! Kuulostaa et tunti on mennyt tosi hyvin :) Toi putkihommaki varmaan lähtee menemään paremmin kunhan sitä pääsette lisää harjoittelemaan. Kotona varmaan vaan putkea melko vaikee harjotella :D Pitäkäähän huomenna ansaittu lepopäivä ni riittää virtaa sit viikonlopuksi! tosin Akulta sitä virtaa taitaa löytyä ilman lataamistakin... ;)