sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Aku reaktio sanaan koske

Eli viime torstaina oli agilityn ensimmäinen tunti, joka oli teoriaa ohjaajille. Tuolloin kävimme kontaktiesteitä lävitse. Seuraavalla kerralla eli ensi torstaina olisi käsittääkseni :) tarkoitus saada koira pysymään kontaktialueella siten, että 2 käpälää koskettaa esim. puomia ja 2 käpälää koskettaa maata. Tämän vuoksi halusin opettaa Akulle sanan "koske", jotta Aku saadaan puomin lopussa kyseiseen asentoon.


Viime torstaina teorian jälkeen kokeilin Akun kanssa pari kertaa, miten se suhtautuu kontaktialustaan eli haluaako se vain ja ainoastaan syödä sen :) Perjantaina ja lauantaina harjoittelimme kontaktialustalle menoa enemmän. Taktiikkani oli persoonallinen, koska koirakin on persoona :D Internetistä löytyy kyllä hyviä ja parempia ohjeita asian opiskeluun, joten omaa taktiikkaani en taida tässä tuoda esille. Sen voin paljastaa, että aloitin napauttamalla omalla jalalla paperiin. Aku alkoi parin kerran päästä matkimaan minua ja löi käpälällä lattialla olevaan paperiin, jolloin palkkasin sen heti.

Tässä siis video parin päivän harjoittelun tuloksista:


Idean poika on mielestäni havainnut ja seuraavaksi harjoittelemmekin siirtämällä alustana toimivaa paperia kauemmas minusta sekä asettamalla sitä eri puolille taloa. Lisäksi aion pukea Akulle valjaat ja laittaa toisen ihmisen pitämään valjaista kiinni suoritusten aikana. Torstain harjoituksissa toinen ihminen tulee nimittäin pitämään Akua paikallaan valjaissa puomin päässä, kun se on oikeassa asennossa ja oikeassa paikassa. Tällöin saamme Akun pysymään asennossa puomin päässä, kunnes se vapautetaan.

Katsotaan parin päivän päästä uudestaan, miten olemme onnistuneet :)

1 kommentti:

Mike kirjoitti...

Well done! Poitsu reagoi hienosti käskysanaan :)