tiistai 9. marraskuuta 2010

Itsehillintää vol.1

Tänään harjoiteltiin ensimmäistä kertaa Akun kanssa pysähtymistä kesken tehtävän (pöydän kanssa tätä toki hieman harjoiteltiin). Näkisin, että aika hyvin meillä meni ensimmäiseksi kerraksi ja lopussa on videokin tämän kertaisen (35 min) harjoittelun tuloksista.

Tarkoituksena tänään oli treenata "koske" käskyä siten, että koskettuaan kontaktialustaan Aku pysähtyy paikalleen ja jatkaa liikettä käskystä "tule". Tämä harjoitus on hiottu täysin kontaktiesteen (mm. A-esteen ja puomin) suorittamista varten :) Puin Akulle valjaat ja ensimmäisessä vaiheessa annoin Akulle käskyn "koske", jonka jälkeen Aku ryntäsi kontaktialustalle. Apuohjaaja piti Akun paikallaan kontaktialustalta, ettei poika pääse jatkamaan liikettä. Pysähdyksen jälkeen annoin Akulle käskyn "tule", jonka jälkeen poika jatkoi liikettä luokseni apuohjaajan löysätessä hihnan. Pysähdys oli aluksi 1 sekunti ja lopulta noin 5 sekuntia. Palkkasin Akun namulla, sillä lelu nostaa pojalla kierroksia :) Lopulta kokeilimme edellä mainittua ilman hihnaa ja siitä video seuraavaksi.


Videolla Aku pysähtyy hienosti koskettuaan kontaktialustaan (joka liukuu vähän sivuun) ja odottaa käskyä "tule". Vielä parempi olisi, jos kontaktialusta olisi ja jäisi etutassujen alle pysähdyksessä. Tätä täytyy siis hioa. Etäisyydet tässä harjoituksessa olivat vielä lyhyitä, jotta kontakti Akuun säilyisi hyvänä ja pojan maltti kestäisi. Seuraava haaste olisi myös etäisyyksien kasvattaminen.

Seuraavassa videossa Akun tassut jäävät kontaktialustalle (pienen korjausliikkeen jälkeen), mutta poika istahtaa. Seisaalleen jääminen olisi myös suotavaa :D mutta pysähdys, odotus ja luoksetulo menivät mielestäni hyvin.



Tästä siis jatkamme!

1 kommentti:

Mike kirjoitti...

Söpö Inkkukin vilahti toisen videon taustalla :) Hyvin kyl poju keskittyy!