sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Isänpäivähengailua

Tänään poikettiin koirien kanssa kirpakassa pakkassäässä koirapuistossa. Meillä oli hyvä tuuri ja yhtäaikaa puistossa oli kolme muuta koiraa. Iina ja Aku olivat innoissaan nähdessään koirapuiston aidat, mutta into vaihtui epävarmuuteen, kun vastassa oli pomottaja. Iina ja Aku alistuivat molemmat aluksi ärhäkkäälle lapinkoiralle. Kun lapinkoira erehtyi näykkäisemään Akua kunnolla, niin poika pisti ärhentelijän kuriin. Aku alisti lapinkoiran nätisti isännän jalkoihin, jonka jälkeen koirapuistoon tuli rauha :) Alun epävarmuuden jälkeen Aku oli taas omaitsensä - määrätietoinen, mutta ei turha ärhentelijä tai näykkijä. Puistossa käynti ja muiden koirien tapaaminen teki pojalle varmasti hyvää. Muutaman kerran otettiin Akun kanssa malttiharjoitus koirapuistossa ja hyvin poika seurasi sekä keskittyi, vaikka ympärillä oli paljon hajuja ja toisia koiria. Ensi kerralla täytyisi vain muistaa ottaa namuja mukaan, sillä Iina innostui liikaa pajun pätkistä :)

Kotona harjoiteltiin Akun kanssa rengasta ja kasia. Jotain pientä puuhaa näin sunnuntai-iltaan :) Rengasta harjoiteltiin ensimmäistää kertaa siten, että Akun tuli hypätä minun käsien läpi. Nopeasti poika huomasi idean, kun hioin vähän ohjaustaktiikkaa. Kaiken perusta tuntui olevan Akun, renkaan ja namun asettaminen samaan linjaan. Muuten Aku ei osannut suorittaa käskyä ilman ohjausta. Tämän harjoituksen haaste oli tosiaan se, että en pystynyt lähettämään tai vastaanottamaan Akua "esteellä", vaan pojan oli hoksattava idea pelkästään käskysanasta "rengas". Alla video pojan hienosta suorituksesta :)


Kasi onkin Akulle jo ennestään tuttu harjoitus, jossa poika kiertää jaloissa konkreettisesti kahdeksikon eli 8 :) Kyseisen tempun osaa myös perheemme toinen villipeto Iina, joka on aina kovasti mukana Akun harjoituksissa. Tyttö katsoo tarkasti Akun suorituksia ja kommentoi haukkumalla sekä murisemalla suorituksen jälkeen :D

Iina - peto

Nyt loppuilta sitten vain lepäillään!

Ei kommentteja: