torstai 11. marraskuuta 2010

Oppitunti nro 3

Tänä iltana iski maailman suurin turhautuminen itseeni ja Akuun. Arg! Edellisiin kertoihin verrattuna tämä oli katastrofi. Mutta aloitetaanpa alusta.

Lähdön tunnille Aku ennakoi tutusta repusta, joka pakattiin tutuilla tavaroilla. Alkulämmmittelyssä poika oli kiltimpi ja rauhallisempi kuin koskaan, mutta tämä oli vain tyyntä myrskyn edellä. Hallissa Aku oli koko ensimmäisen esteen (muurin) jälkeen todella turhautunut. En oikein tiedä mistä se johtui. Hallin nurkassa oli yksinäinen ärhentelijä teljettynä häkkiin ja kyseinen koira metelöi koko oppitunnin ajan sekä puraisi erästä koirakoululaista häkin läpi. Aku kuunteli ja seurasi metelöintiä, mikä saattoi hermostuttaa poikaa. Akun turhautuneisuus näkyi mm. keinonurmen repimisenä ja pureskeluna, toisia koiria kohti hyökkäilynä sekä mielettömänä näykkimisenä. Aku jopa miltei näykkäsi kahta koiraa ilman syytä. Näykkimisyritykset näyttivät lähinnä pelokkailta ei aggressiivisilta. Viime viikonloppuna Kuusamossa Aku sai eräältä Bischon friseltä kyytiä, mikä saattaa olla syynä outoon käytökseen.

Tehtävinä tänään harjoiteltiin muuria, pöytää ja pussia. Tehtävät itsessään sujuivat Akulta hyvin. Muurilla Aku yritti ennakoida, mutta lopulta ymmärsi, että pääsee hyppäämään vain jos odottaa käskyn rauhassa. Pöytää olimme Akun kanssa harjoitelleet etukäteen. Tunnilla Aku hyppäsi pöydälle, odotti 5 sekuntia, otti minuun katsekontaktin ja tämän jälkeen vapautin Akun. Aku oli jo pöydälle tullessa turhautuneen oloinen, minkä vuoksi pojan keskittyminen minuun oli vaikeaa. Yritin parhaani huomion saamiseksi ja tehtävä saatiin ihan hyvin purkkiin.

Viimeisenä harjoittelimme pussia. Akun saaminen lähtöasemiin oli työtä ja tuskaa, mutta löytyihän se keskittyminen sieltä. Aku juoksi pussista läpi kirjaimellisesti ihan täysiä. Poikaa ei haitannut vaikka valoa ei näkynyt tunnelin läpi, hyvin Aku puski läpi. Todennäköisesti kyseessä yksi Akun lempiesteistä :) Yhdistetty pussi ja muuri ei ihan onnistunut. Pussin jälkeen Aku ei irronnut muurille kädestäni, sillä pidin ohjauskädessäni namua. Vaihdoin namukäden ja ohjaus onnistui hyvin -> Aku ylitti muurin.

Ensi viikko onkin todennäköisesti itsehillintää vol.3 ja perustottelevaisuutta. Koirapuistoissakin tulemme ahkerasti vierailemaan.

Ei kommentteja: