torstai 18. marraskuuta 2010

Oppitunti nro 4

Tällä kertaa oli extra mukava agilitytunti. Aku oli kuuliainen ja tomera :) muutaman kerran poika olisi halunnut leikkiä vierustoverin kanssa, mutta unohti ajatuksen aika pian. Esteistä harjoitusvuorossa olivat pituus, kepit ja A-este.

Kepit menivät pojalta hyvin ja päästiin siinä eteenpäin. Lisättiin nopeutta ja Aku pysyi hyvin mukana, kunhan nyt muistan pitää namukäden tarpeeksi lähellä kuonoa eli ns. vetää Akua eteenpäin, vaikka suoritusnopeus kasvaakin. Pituus oli Akulle uusi juttu. Kyseisellä esteellä Akun tuli tällä kertaa hypätä n. 1 metri pituutta (kisoissa pituus on n. 1,2-1,5m). Pituutta treenattiin kutsumalla ja lähettämällä. Kutsuminen meni oikein hyvin ja poika onnistui ensimmäisellä yrittämällä. Lähetyksessä Aku ensimmäisellä kerralla kaatoi esteen palikoista viimeisen, mutta toisella kerralla lähetyspuolta vaihdettaessa Aku latasi sellaisen loikan, ettei osuma ollut enää lähelläkään :)

Lopuksi kävimme vielä A-estettä, joka Akulta meni kirjaimellisesti vauhdikkaasti. Aikaisemmalla kerralla esteelle menossa oli haparointia, mutta nyt poika jopa yritti varastaa esteelle ja juoksi aivan innoissaan huipulle sekä 31 kg massalla painoi myös täysiä alas. Ongelma tietysti on se, että lopussa pitäisi pysähtyä (2 tassua kontaktipinnalla ja 2 maassa), mutta miten pysähdyt, kun alamäessä on 100 lasissa :D Sitä hieman pähkäiltiin ja ratkaisu vaati 2 apuohjaajaa :) toinen valjaisiin ja toinen A-esteen loppuun käsin pitämään Aku kontaktipinnalla ja etuitassut maassa. Kyseisen taktiikan avulla Aku saatiin lopulta pysähtymään A-esteen loppuun ja onnistunut suoritus alle. Täytyy kyllä miettiä, miten tätä voisi treenata tehokkaammin kotona.
Illan päätteeksi Aku haluaa nukahtaa Iinan viekkuun.

Olen poikaan todella tyytyväinen. Nyt tuntui, että se käyttäytyi kuten se normaalistikin käyttäytyy. Ilmassa ei ollut epämääräisiä jännityksiä. Hyvä Aku!

Ei kommentteja: