keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Huiput harkat!

Tänään oltiin Iinan kanssa jälleen ryhmäharjoituksissa pelastuskoirien kanssa. Saimme kehuja nopeasta etenemisestä :) Iina tykkää ihan hirmuisesti tokosta, mikä on auttanut minua kouluttajana paljon.

Harjoittelimme tänään luoksetuloa, seuraamista, luoksepäästävyyttä ja paikallaan makuuta. Luoksetulo sujui Iinan kanssa hyvin ja tyttö on oppinut tulemaan heti alusta oikeaan paikkaan ja suoraan. Välillä hieman vinoja suorituksia, mutta niiden korjaamiseksi on vain maltettava ottaa harjoituksia lyhyemmillä etäisyyksillä.

Seuraamisessa koitimme tänään häivyttää kättä pois hieman lisää. Pari kertaa harjoitukset meni hyvin, mutta pian Iina alkoi jätättää. Täytyy siis vielä imuttaa lisää, jotta seuraamispaikka tulee Iinalle varmaksi. Hyvänä puolena kuitenkin se, että kättä häivytettäessä Iina otti automaattisesti katsekontaktin :) katsekontaktia harjoittelemme kuitenkin vielä ahkerasti erillään, jotta siitä tulisi vahva.

Luoksepäästävyys onnistui kaikkiaan hyvin. Kiinnitin Iinan huomion makupalalla, jolloin tyttö tuijotti nakin palaa niin intensiivisesti, ettei huomannutkaan ympärillä koskettelevia ihmisiä. Paikallaan makuuta harjoittelimme ryhmässä usean koiran kanssa yhtä aikaa. Asetimme koirat riviin makuulle. Iinan kanssa paikallaan makuuta harjoiteltiin ensimmäistä kertaa. Alkuun tyttö oli hieman hämillään ja katseli paikoillaan ympärilleen. Olin Iinasta 2 metrin päässä ja kehuin jokaisesta katsekontaktista ja annoin kehujen jälkeen palkan. Lopussa tyttö piti terhakkaan katsekontaktin jo todella hyvin :) Tätä täytyykin meidän nyt ruveta harjoittelemaan useammin.

Uudet harjoitukset ovat jo perjantaina eli paljoa aikaa ei tässä välissä ole treenata. Ehkä seuraamista otamme huomen aamulla, mutta muuten Iina on ansainnut pienen tauon harjoittelusta :)

Ei kommentteja: